Választások tétje

2024.04.29. 10:08

Menczer Tamás: békepárti és szuverenista politikusokat kell Brüsszelbe küldeni (videó)

Békepárti és szuverenista politikusokat kell Brüsszelbe küldeni, hogy a legfontosabb kérdésekben megváltozzon az Európai Unió álláspontja – hangsúlyozta hétfőn az M1 aktuális csatornán a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

MW

Forrás: Menczer Tamás Facebook-oldala

Menczer Tamás elmondta, a legfontosabb három kérdés, amely egyben az EP-választás tétje is: 

a háború, a bevándorlás és az LMBTQ-propaganda.

Hazánk volt az egyetlen, amely a migráció megállítását követelte évekkel ezelőtt, és ma már senki nem vonja kétségbe ezen álláspont jogosságát, jelenleg pedig Magyarország az egyetlen Európában, amely azonnali és feltétel nélküli tűzszünetet és béketárgyalásokat követel Ukrajnában, ebben is igazunk van – közölte.

A kommunikációs igazgató leszögezte: az ország békéjének és biztonságának megőrzése nem lezárt folyamat, ez egy folyamatos küzdelem.

Június 9-én a tét háború vagy béke, Magyarország békéjének megőrzése csak a magyar emberek támogatásával lehetséges!

– fűzte hozzá.

Az üzemanyagárakról közölte: háborús inflációt és árakat kell elszenvednünk, a megoldás a béke lenne, mivel az nincs, meg kell akadályozni, hogy „az üzemanyag-kereskedők nyerészkedjenek”. Úgy vélte, 

a magyarországi üzemanyagárak esetében van lehetőség a csökkentésre, jelenleg a benzin 24, a gázolaj 11 forinttal többe kerül, mint a régiós átlag, ezért azt kérik a kereskedőktől, hogy erre a szintre mérsékeljék az árakat a kormányzattal kötött korábbi megállapodásnak megfelelően. 

„Amennyiben nem teszik, a frakciók támogatják a kormányt a szükséges lépések megtételében” – mondta.

Menczer Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott telefoninterjújában elmondta: az Európai Unió mára teljesen eltért a létrehozásakor lefektetett két alapvető céltól, a béke és a jólét garantálásától. Megjegyezte, hogy a mostani vezetők minden döntésükkel ezekkel szembe mennek, háborúpártiak, és a szankciós döntésekkel 

rengeteg pénzt vettek ki az európai emberek zsebéből.

Kiemelte: 

az EP-választáson jó esély van arra, hogy változások következzenek be, mert az európai emberek egyre inkább azt látják, nem az ő érdekükben cselekszenek a brüsszeli politikusok, hanem a problémákat súlyosbítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában