Fordulat

2024.04.07. 18:10

Hídpénz botrány: újabb részletek derültek ki

Vig Móron kívül még egy ügyvéd érintett lehetett a Lánchíd felújítása körüli ügyletekben.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Új fordulatot vett a hídpénz botrány. A Mandiner úgy tudja, Vig Mór mellett egy Hegedűs Dániel nevű ügyvéd is hatalmas készpénzösszegeket vett föl az A-Híd Zrt. által a Sunstrike Hungary Kft. számlájára utalt pénzekből. 

A Hegedűs által fölvett 500 millió forinttal így már közel 1,5 milliárdra rúg az az összeg, amihez hozzá jutottak az ügyben érintettek

 – írja a lap, hozzátéve: azt azonban továbbra sem tudni, miért kellhetett a Lánchíd felújításán dolgozó A- Híd Zrt-nek ekkora összeget készpénzre váltania.

Karácsony Gergely eddigi védekezése összeomlani látszik az új fejlemények tükrében. Az eddig ismert 900 millió forinton felül további 500 millió forintot vett föl készpénzben egy Hegedűs Dániel nevű ügyvéd abból a mintegy másfél milliárd forintból, amit a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. utalt át a számlagyáras exügyvéd, Vig Mór cége, a Sunstrike Hungary Kft. számlájára.

A cikk folytatása IDE KATTINTVA olvasható.

Wintermantel Zsolt: további 500 milliót vettek fel

További 500 milliót vettek fel készpénzben, így már másfél milliárd forint az az összeg, mely a Lánchíd felújítását végző cégtől magánszemélyekhez vándorolt - írta a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője vasárnap az általa hídpénzbotránynak nevezett üggyel kapcsolatban a Facebook-oldalán.

Ez az a cég, az A-Híd Zrt., amelyért anno Karácsony Gergely főpolgármester "minden követ megmozgatott, hogy megnyerhesse a kivitelezési pályázatot" - tudatta a kormánypárti politikus.

"Ha feltennéd a kérdést, hogy miért nincsen Budapestnek pénze és hogy vajon a pénzmosás gyanújával érintett cégtől végül kihez is juthatott ez az óriási összeg, a fentiek alapján meg is válaszolhatod!" - közölte Wintermantel Zsolt.

Úgy fogalmazott: "Van még kérdés, hogy a baloldal hogyan lapátolja ki a Budapestiek pénzét?"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában