Számlagyárügy

2024.01.11. 08:05

A Lánchíd felújítását végző cégnél tartott házkutatást a NAV

A magyar építőipar meghatározó szereplőjénél, az A-Híd Zrt.-nél tartott házkutatást múlt év végén a nyomozó hatóság. A cég neve onnan is ismerős lehet, hogy ők végezték a Lánchíd felújítását. Az intézkedés a sok százmilliós számlagyár ügyébe belebukó, jelenleg is letartóztatásban lévő egykori ügyvéd, Vig Mór elleni eljárás keretében történt – tudta meg a Mandiner.

MW

A NAV felvétele

Forrás: NAV

Az A-Híd Zrt.-nél zajlott házkutatással összefüggésben kereste a Mandiner a rendőrséget, az ügyészséget és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) is. Az adóhatóság válaszában az építőipari vállalkozás nevére nem tett utalást, ugyanakkor a lapnak küldött tájékoztatásában nem cáfolta a házkutatás tényét. Sőt, válaszukból az is kiderült, hogy a hatósági intézkedés a több százmilliós számlagyárügy miatt letartóztatott, az Amnesty International Magyarország igazgatójának a testvére elleni eljárás keretében történt:

Tájékoztatjuk, hogy egy praxisától eltiltott budapesti ügyvéd tevékenysége miatt elrendelt nyomozás során a pénzügyőr nyomozók 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt. A témában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2023. november 29-én adott ki sajtóközleményt, amelyet kérünk tekintsen irányadónak

– írta az A-Híddal kapcsolatos megkeresésre a NAV.

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában