Terrorizmus

2023.12.24. 15:25

Ausztriában többeket őrizetbe vettek iszlamista támadás elkőkészületeinek gyanújával

Ausztriában a hírszerzés három embert vett őrizetbe iszlamista támadások előkészítésének gyanújával – jelentette be vasárnap az ország belügyminisztériuma.

MW

Illusztráció/ Rendőrök a bécsi a Hofburg előtti téren 2020. április 29-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christian Bruna

Az őrizetbe vételekre azt követően került sor, hogy a hírszerzés a bécsi és a kölni dóm és egy madridi célpont elleni állítólagos támadás előkészületeire bukkant.

Az osztrák belügyi tárca azt közölte, a biztonsági szolgálatok elővigyázatossági intézkedéseket foganatosítanak az ünnepek idejére, ennek keretében a többi között fokozzák a közterek megfigyelését.

A kölni dóm környékén a német hatóságok szintén megerősítették a biztonságot, a Saar-vidéken pedig őrizetbe vettek egy személy a merénylettervekről szóló értesülésekkel összefüggésben – közölték biztonsági források a sajtóval.

Szombaton a rendőrség nyomkereső kutyákkal is átkutatta a kölni dómot, ám nem bukkantak robbanóanyag nyomaira. A hatóságok hozzátették, hogy az éjféli misére érkezőket szintén biztonsági ellenőrzésnek vetik alá.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában