Karácsonyi félelem

2023.12.23. 11:09

Iszlamista fiatalokon kattant a bilincs, terrortámadásoktól tartanak szerte Európában

Franciaországban egy terrorellenes akcióan öt embert tartóztattak le pénteken. A nyomozók úgy tudják, a letartóztatottak egy iszlamista csoport tagjai. De a napokban Spanyolországban is radikális fiatalokon kattant a bilincs, Hollandia pedig emelte a terrorfenyegetettségi szintet.

MW

France, Paris, 2023-04-06. Photograph by Xose Bouzas / Hans Lucas. Demonstration against the french government s pension reform, following a forced passage without a vote by using the 49.3 article of the constitution. The demonstrators oppose the postponement of the legal age to 64 years. Illustration of a group of police officers of the national police during the march. France, Paris, 2023-04-06. Photographie par Xose Bouzas / Hans Lucas. Manifestation contre la reforme des retraites du gouvernement, suite a un passage en force sans vote en recourant a l article 49-3 de la constitution. Les manifestants s opposent au report de l age legal a 64 ans. Illustration d un groupe de policiers de la police nationale lors de la marche. (Photo by Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Forrás: Hans Lucas via AFP

Fotó: Xose Bouzas

A francia rendőrség öt embert tartóztatott le Kelet-Franciaországban pénteken, a gyanúsítottakat három különböző helyen fogták el. A nyomozók már egy ideje figyelemmel kísérték valamennyi fiatal mozgását az országban, 

a gyanú szerint ugyanis egy radikális iszlamista szervezethez tartoznak

– számolt be róla a Tagesschau német hírportál nyomán a Magyar Nemzet.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter pénteken arra figyelmeztette az ország prefektusait, hogy a karácsonyi időszak alatt legyenek rendkívül éberek, mivel a terrorizmus veszélye továbbra is nagyon magas.

A három riasztási fokozat közül a legmagasabb október 13. óta van érvényben Franciaországban.

Ezt az észak-franciaországi Arrasban egy tanár ellen elkövetett támadás után hirdették ki, amikor egy radikalizálódott volt diák brutálisan megkéselte Dominique Bernardot az iskola bejárata előtt. A riadókészültséget ugyanakkor az Izrael és a radikális iszlamista Hamász közötti háború miatt aktiválták – emlékeztet a BNN független hírhálózat.

A teljes cikket IDE KATTINTVA tudja elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában