Dollárbaloldal

2023.02.03. 07:04

Korányi Dávid több külföldi útját is a budapesti adófizetők állták

A korábbi főpolgármesteri főtanácsadó hivatalos útjainak fele Washingtonba vezetett.

Korányi Dávid (b) és Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

A Magyar Nemzet birtokába került egy összesítő táblázat a dollárbaloldalt az Egyesült Államokból több milliárd forinthoz juttató Action for Democracy alapítója, Korányi Dávid hivatalos külföldi utazásairól.

A minap beszámoltunk róla, hogy 2022. február 18. és február 20. között Karácsony Gergely főtanácsadója egy konferencián vett részt Alex Sorossal. Néhány napon belül, február 24-én pedig meg is történt az első átutalás a Korányi-féle szervezettől Magyarországra.

A főtanácsadó hivatalos külföldi útjait összesítő dokumentum szerint az adófizetők által állt látogatásokra 2020 januárja és 2022 februárja között került sor. Ezek az elszámolt, hivatalos külföldi utazások összességükben mintegy 1,6 millió forintba kerültek – írja a lap.

Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója azért maradhatott távol a Városházától, mert – a Magyar Nemzet értesülései szerint – 2020 júniusában a főpolgármester lehetővé tette számára, hogy munkakörét részben távmunkavégzés keretében lássa el, méghozzá változatlanul havi 900 ezer forintos illetmény ellenében.

A Korányi hivatalos, elszámolt külföldi utazásait összesítő adatsor szerint Bajnai Gordon korábbi kormányfő és Karácsony Gergely főpolgármester volt tanácsadója nyolc ilyen jellegű látogatáson vett részt.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában