Tény

2022.09.10. 11:33

Orbán Viktor: nálunk nem lesz energiahiány

Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is – szögezte le a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök Karl Nehammer osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Bécsben 2022. július 28-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Ha le akarunk ásni a gondok mélyéig, akkor mindig ugyanoda lyukadunk ki: az energia kérdéséhez. És a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából – indította bejegyzését a miniszterelnök. 
A kormányfő úgy fogalmazott, hogy energia nélkül nem tud működni az ország, viszont probléma, hogy a máshonnan Európába hozott energia drága. (...) harcot kell vívni a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal. Meg kell őket győzni, és ez az érvelés egy valódi harc, hogy különböző energiaforrásokat – szén, atom, gáz – ne zárjunk ki a lehetségesek közül – fogalmazott Orbán Viktor. 

Mit tehet Magyarország ebben a helyzetben? – tette el a kérdést a kormányfő, aki világos választ adott: 

Először is szeretném világossá tenni, hogy Magyarország, illetve a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza. Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.

– írta Orbán Viktor. 

A miniszerelnök bejegyzését itt lehet elolvasni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában