Fontos

2022.09.07. 23:25

Megalakul a Védelmi Igazgatási Hivatal

A hivatal megalakításának célja az ország biztonságának fokozása.

Újdörögd, 2022. szeptember 1. Mi-24 típusú harci helikopterek a Magyar Honvédség (MH) harc- és reagálóképességének növelése kapcsán elrendelt különleges mûveleti gyakorlaton az MH Bakony Harckiképzõ Központ "romváros" területén Újdörögdön 2022

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Megalakul a Védelmi Igazgatási Hivatal - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Azt írták: az Alaptörvény kilencedik módosításával megkezdett védelmi és biztonsági szabályozási reform következő állomásaként október 1-jei hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter irányítása alá tartozó, központi hivatalként működő költségvetési szerv alakul.

A Védelmi Igazgatási Hivatal megalakításának célja az ország biztonságának fokozása, a védelemhez és a biztonsághoz kapcsolódó igazgatási feladatok, valamint az összkormányzati felkészülés összehangolása a válságkezelés és a különleges jogrendi feladatellátás terén - jelezték.

A Védelmi Igazgatási Hivatal november 1-jétől - a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló 2021. évi XCIII. törvény hatályba lépésétől - a védelmi és biztonsági igazgatás központi szerveként működik - áll a közleményben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában