Ukrán-orosz háború

2022.07.25. 19:46

Orbán Viktor: csak mi, magyarok adtunk vért ebben a háborúban, a bennünket kritizálók egyet sem

A kormányfő szerint Magyarországnak joga van szomszédos országként azt mondani, hogy a béke az egyetlen megoldás az emberéletek megmentésében.

Közösségi oldalán megjelent bejegyzésében a hazánkat bírálóknak is üzent Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő azt írta:

"A háborút sokfajta nézőpontból lehet szemlélni, de minden háború elsődleges szempontja az a tény, hogy az anyák siratják a gyerekeiket, a gyerekek pedig elveszítik a szüleiket. Ez a megközelítés minden mást felül kell írjon, még a politikában is. Ez a magyar kormány számára azt jelenti, hogy az a legfőbb kötelességünk, hogy magyar szülő és magyar gyerek ne kerüljön ilyen helyzetbe. 

Vannak országok, amelyek bírálnak bennünket, mert szerintük nem vagyunk eléggé elkötelezettek az ukránok mellett. Ők messze vannak, és ők legfeljebb pénzügyi vagy fegyvertámogatást adnak. Mi, magyarok vagyunk az egyetlenek az ukránokon kívül, akik ma meghalnak ebben a háborúban. Eddig 86 magyar ember halt meg a háborúban. Ez egy egészen más nézőpont. Csak mi, magyarok adtunk vért ebben a háborúban, a bennünket kritizálók egyet sem." 

Ezért Magyarországnak joga van szomszédos országként azt mondani, hogy a béke az egyetlen megoldás az emberéletek megmentésében, és a béke a háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere is egyben

– jelentette ki Orbán Viktor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában