Ország-világ

2021.12.23. 08:44

Márky-Zay szerint böszmeség a 13. havi nyugdíj

„Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton” – jelentette ki Márki Zay Péter 2020-ban egy, a Gellért Szállóban tartott beszélgetésen. Miután korábban a rezsicsökkentést és a Fidesz-szavazókat kritizálta, a 13. havi nyugdíjat pedig veszélyes felelőtlenségnek nevezte, most kiderült, böszmeségnek tartja a nyugdíjasok megsegítését.

Szinte nem telik el úgy nap, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjéről ne bukkanna fel egy-egy kínos felvétel. A Magyar Nemzet tegnap megírta, hogy Márki-Zay Péter egy Dobrev Klárával közös, a Greenpeace Magyarország által szervezett beszélgetésen veszélyes felelőtlenségnek és igazságtalanságnak nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését, egy most előkerült hangfelvételen pedig böszmeségnek nevezi az intézkedést.

Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a Covid első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton…

– fejtette ki gondolatait a Magyar Nemzet újabb cikke szerint Márki-Zay Péter, aki a rezsicsökkentés után a 13. havi nyugdíj jelentette támogatást is elvitatná a magyar emberektől. Kérdés, hogy miniszterelnöksége esetén milyen intézkedéseket várhatna tőle a társadalom. 

Mint ismert, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje több fronton intézett támadást, hiszen korábban a rezsicsökkentésről nyilatkozott úgy, hogy ahelyett „kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”. Egy másik nyilvánosságra került videófelvételen trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését, majd ostoba Fidesz-szavazókról beszélt. A közszolgáltatások kapcsán pedig azt mondta: „A rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen ha egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is.” 

– Márky-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje már arról vizionál, hogy elvenné a 13. havi nyugdíjat

– ezt már Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője mondta szerdán. A politikus videónyilatkozatában kifejtette: Márky-Zay Péter a baloldal bukott gazdaságpolitikáját folytatná, ha kormányra kerülne. – Márky-Zay szerint az a baj, hogy rendkívül nehéz megszüntetni a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést. Egészen elképesztő mondatok ezek – értékelt.

Nacsa Lőrinc elmondta, a magyar emberek számíthatnak arra, hogy a Fidesz–KDNP meg fogja védeni az eddig elért eredményeket. Hozzátette: a baloldal pedig jobban tenné, ha nem a 13. havi nyugdíj megszüntetésének menetén gondolkozna, hanem végre egyszer a magyar emberek oldalára állnának ahelyett, hogy a saját zsebüket tömik. – Ne feledjük, egyszer már tönkretették az országot. Ne engedjük, hogy újra ezt tegyék! – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.

Borítóképünkön Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában