Baloldali lista

2021.12.12. 08:49

Deák Dániel: Eddig sem Gyurcsány kampányolt Márki-Zaynak, hanem fordítva

Deák Dániel szerint Gyurcsány hátradőlhet, hiszen övé lesz a legtöbb befutó hely a listán, övé a legtöbb biztos egyéni, ő lesz a legerősebb frakcióvezető, és ő marad a baloldal vezére is.

Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán osztotta meg követőivel, hogy Márki-Zay Péter azt kérte tőle, ne kampányoljon. „Így fogok tenni” – tette hozzá a DK vezetője. Minderre Márki-Zay csak úgy reagált, hogy Gyurcsány „nem elég hatékony” – fogalmaz a mandiner.hu.

„Márki-Zay kampányolt Gyurcsánynak”

Deák Dániel szerint sokakat meglephetett elsőre Gyurcsány bejelentése, de ahogy írta: 

ha jobban belegondolunk, akkor nem kell, hogy meglepődjünk: eddig sem Gyurcsány kampányolt Márki-Zaynak, hanem éppen fordítva. Márki-Zay kampányolt Gyurcsánynak.

Az elemző úgy véli, Karácsony Gergely után

a hódmezővásárhelyi polgármester „a legújabb kirakatember”, aki a népszerűtlen Gyurcsány helyett aktuálisan a színpadon áll.

„Gyurcsány pedig már hátradőlhet: övé lesz a legtöbb befutó hely a listán, övé a legtöbb biztos egyéni, ő lesz a legerősebb frakcióvezető, ő marad a baloldal vezére. Neki már teljesen mindegy, hogy Márki-Zay hogyan bohóckodik tovább, ő így is, úgy is nyer” – zárta bejegyzését Deák Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában