Online Marketing - SZON

2013.03.18. 12:14

Használja a Slidesharet leadgenerálásra!

Már közel sem elég a blog, illetve a közösségi média jelenlét. Ideje bevezetni és kipróbálni valami újat és minden felületen támadni!

Már közel sem elég a blog, illetve a közösségi média jelenlét. Ideje bevezetni és kipróbálni valami újat és minden felületen támadni!Kezdjük azzal, hogy mi is az a lead: A látogatók által körkérdésekre, vagy nyereményjátékok alkalmával megadott elérési címek, illetve egyéb személyes adatok. Az egy személy által egy alkalommal megadott adatok összesen egy leadnek számítanak.

De hogyan használható leadgenerálásra egy prezentációmegosztó portál?Az egyik legütősebb érv, hogy 60 millió egyedi látogatója van havonta. Mellesleg ingyenes és egyre több magyar felhasználója is van. Nézzük tehát konkrétan, hogyan kell használni és beilleszteni a marketing tervbe.

1. Válaszzon egy témát, amiben szakértő: a cél az, hogy saját magát a profiként tüntesse fel a szakmában. Kicsit azonban ki is kell tolnia a határait, hogy még több embert elérjen írásával.

2. A első dia mindig a cím: ahogy a tartalommarketingből is tudjuk, nagyon kevés idő van megfogni az olvasót és ott tartani. Egy több diából álló prezentációnál ez fokozottan nehéz. Ha csak kicsit érdekli a téma és látja, hogy 100 diás a prezi már megy is tovább!

3. SEO: a prezentációkat lehet és kell is kereső-optimalizálni!

4. Integrálja prezentációját több csatornába: a cloud prezentációk nagy előnye, hogy megoszthatóak és beágyazhatóak. Nincs tehát akadálya annak, hogy megjelenítse, blogjában, Facebook oldalán stb.

5. Publikálás előtt legyen kész a promóciós terv: döntse el előre, hogy hogyan fogja reklámozni a prezentációját és tud-e/akar-e ebbe valamennyi összeget fektetni.

6. Folyamatosan irányítsa a felhasználók figyelmét a kész prezentációra!

7. Újrahasznosítás: a prezentációban felhasznált adatok egy későbbi előállításához is nagyon jól jönnek majd, ne sajnálja tehát az időt, a 3. vagy 4. megalkotása már sokkal rövidebb időt fog igényelni.

8. Használjon analitikát: ne a sötétben lövöldözzön! Pontosan tudni kell, hogy ki, mikor és mennyi ideig nézte a diákat.

9. Kapcsolja be a form opciót. Itt következik a leadgenerálás lényege. A Slideshare lehetőséget ad arra, hogy a prezentáció végére beszúrjunk egy űrlapot, ahol elkérhetjük az olvasó adatait. Bumm! Máris megvan a rendkívül értékes kontakt!

10. Ne feledje beépíteni a prezentációt a Linkedin fiókjába! Ez a legfontosabb szakmai közösségi oldal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!