Nyíradony hírei

2018.04.27. 13:54

Fülöpön jól gazdálkodnak azzal, amijük van

Fülöp - Szépítik a települést, a közmunkaprogrammal ráadásul termőföldeket is művelnek.

Fülöp - Szépítik a települést, a közmunkaprogrammal ráadásul termőföldeket is művelnek.

A településen minden évben körülbelül kétmillió forintot fordítanak arra, hogy szebbé tegyék a település zöldterületeit. Hutóczki Péter polgármester elmondta, a községben közfoglalkoztatás keretein belül 3-4 fő, illetve további egy alkalmazott tartja rendben a parkokat, a két köztemetőt, a sportközpontot és az utak, valamint a buszmegállók környékét. Fülöpön összességében mintegy 5-6 hektárt kezelnek zöldterületként, amelyet egynyári virágokkal, és ha a lehetőségeik megengedik, akkor fákkal, illetve cserjékkel díszítenek.

A lakosságnak is hasznára van

A település szépítése mellett nagy figyelmet fordítanak az önkormányzati földekre is. A polgármester kifejtette, az önkormányzatnak több földterülete is van: 25 hektár erdő, amelyből 20 hektárt az elmúlt 15 évben ültetettek, tíz hektár legelő, illetve további tíz hektár termőföld, ahol zöldséget, gyümölcsöt és takarmánynövényt termesztenek a közmunkaprogram keretein belül.

– Az erdőben még csak egészségügyi ritkítást végeztünk, az így kivágott fával pedig az önkormányzati épületeket fűtöttük, szétosztottuk a rászorulók között, illetve el is adtunk belőle. A legelőn termő növény egy részét lekaszáljuk alomnak, a másik részén pedig a lakosok legeltethetik az állataikat. A közmunkások által megtermelt növényeket a közétkeztetésben, illetve az állattenyésztésben hasznosítjuk, a felesleget pedig eladjuk. Az így befolyt pénzből a közmunkaprogramunkat fejlesztjük tovább – részletezte a polgármester.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!