Nyíracsád hírei

2018.10.16. 09:58

Megnézték a darvak vonulását

Nyíracsád - Az ősz egyik fő látványossága a daruvonulás a magyar pusztán.

Nyíracsád - Az ősz egyik fő látványossága a daruvonulás a magyar pusztán.

Október elején negyven nyíracsádi kisdiák szállt buszra, de ezúttal nem annak örültek jobban, hogy elhagyhatják az iskolát, inkább a délutáni-esti program miatt voltak izgatottak. Első állomásuk Hortobágy volt, ahol először a látogatóközpont kiállítását tekinthették meg, majd kisfilmet néztek meg a darvak életéről. Ezt követően „terepre” mentek, ahol Bessenyei László Bence természetvédelmi őr vezetésével a darvak éjszakázó helyükre történő látványos „behúzását” figyelhették meg.

Különleges program

A naplemente környéki programot valamennyien lenyűgözően szépnek és érdekesnek találták, de szinte mindenkinek volt egy-egy momentum, amit ki tudott emelni a nap látványosságai közül. Nagy Petrának nagyon tetszett a Kilenclyukú híd, Hajdu Rault a naplemente ejtette ámulatba.

Vajda Lilla a kiállítás kitömött állataira emlékezett szívesen, Vukovics Józsinak a darvakról szóló film, Gugg Máténak pedig a terepi túra tetszett legjobban.

- Kedves Zilahi Enikő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!