Bajnokok Ligája

2022.02.23. 10:37

A Chelsea kétgólos előnyt szerzett, a Juventus döntetlent játszott Spanyolországban

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató londoni együttes Kai Havertz révén gyorsan vezetéshez jutott, majd a második félidő közepén Christian Pulisic kettőre növelte előnyét.

A címvédő Chelsea kedvező helyzetbe került a labdarúgó-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután kedden 2–0-ra legyőzte a vendég Lille-t, míg a nap második mérkőzésén a Juventus döntetlennel zárt a Villarreal vendégeként.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató londoni együttes Kai Havertz révén gyorsan vezetéshez jutott, majd a második félidő közepén Christian Pulisic kettőre növelte előnyét. A vendégek a folytatásban igyekeztek szépíteni, de kevés veszélyt jelentettek a hazai kapura.

A Juventus téli szerzeményének, Dusan Vlahovicnak a 32. másodpercben szerzett góljával villámgyorsan előnybe került, majd az első félidőben megőrizte kapuját a góltól. A fordulás után negyedórán át a Villarreal veszélytelen volt, azt követően a torinói játékosok pontatlanná és könnyelművé váltak, majd a 66. percben egy óriási védelmi hibát kihasználva egyenlített a házigazda. A lefújásig a Villarreal uralta a meccset, de újabb gólt nem tudott szerezni, így a továbbjutás kérdése teljesen nyílt maradt.

 Vlahovicnál korábban a BL történetében még senki nem szerzett gólt debütáló mérkőzésén.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Chelsea FC (angol)–Lille OSC (francia) 2–0 (1–0)

 

gólszerzők: Havertz (8.), Pulisic (63.)

 

Villarreal (spanyol)–Juventus (olasz) 1–1 (0–1)

g.: Parejo (66.), illetve Vlahovic (1.)

 A visszavágókat három hét múlva rendezik.

Borítókép: Benjamin Andre, a Lille (j) és Marcos Alonso, a Chelsea játékosa a labdarúgó-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésen Londonban, 2022. február 22-én. A Chelsea 20-ra győzött.

MTI/EPA/Andy Rain

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában