Vérlázító

2022.02.13. 23:17

Az áldozatnak kell fizetnie a merénylője lakbérét

Ki kell fizetnie a volt párja 32 ezer eurós lakbérének hátralékát egy nőnek, akit 59 késszúrással próbált meg megölni a muszlim férfi. Az áldozatot a végrehajtó meg is fenyegette, hogy amennyiben nem egyenlíti ki a merénylője tartozását, lefoglalják az ingóságait.

Aurélie miután csodával határos módon túlélte Mohamed gyilkossági kísérletét, most ki kell fizetnie volt élettársa 32 000 eurós elmaradt lakbérét. A férfit nemrég harminc év börtönbüntetésre ítélték, miután 2017 decemberében egy iskola parkolójában megtámadta és 59 késszúrással meg akarta ölni a volt élettársát, miközben a gyermeke biztonsági övét akarta becsatolni. A muszlim férfi a bíróságon azzal védekezett, hogy nem volt tudatánál, fájdalmai voltak és abban az időben a legkisebb dolgok is hatalmas dühöt váltottak ki belőle.

Auréliet balszerencséje azonban még nem ért véget. Az ítélet kihirdetése után a behajtók keresték meg, akik azzal fenyegetőztek, hogy lefoglalják az ingóságait, ha nem adja meg a férfi tartozását.

“Ezzel a helyzettel nagyon nehéz együtt élni, mert olyan mintha másodszorra is áldozat lennék, és ez a tartozás Damoklész kardjaként lóg felettem. Nem tudom, mikor kezdhetem majd újra a normálisnak tűnő életemet. Tényleg úgy érzem, hogy egyedül vagyok a világon”

-mondta Aurélie.

2021-ben Franciaországban 113 nőt ölt meg a házastársuk, vagy volt férjük. Legutóbb Besanconban öltek meg 18 késszúrással egy 20 éves nőt, Célint, aki riasztotta ugyan a rendőröket, de mire kiértek a helyszínre, már késő volt.

Egy Toulonban élő nő, Isabelle pedig azért tett panaszt a rendőrségen, mert a bevándorló hátterű élettársa verte, megfigyelte és állandó rettegésben tartotta.

“Nem voltam képes semmire, a végletekig ki voltam merülve. Az élettársam megtiltotta, hogy dolgozzak, és nem tarthattam magamnál a hitelkártyámat, a telefonomat pedig feltörte, és amint beszéltem valakivel magyarázatot követelt. Ha pedig nem felelt meg neki a válaszom megütött, és megrugdosott. A szobámba felszerelt egy kamerát, amivel azt ellenőrizte, hogy nem hozok-e haza valakit, amíg ő dolgozik”

-mondta Isabelle, aki a rokonainak, nyomozóknak, bíráknak és esküdteknek is elmesélte a történetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!