Ez megdöbbentő

2022.04.03. 08:20

Műtét közben kapott lángra egy beteg: Az orvos szerint, balesetek bárhol előfordulhatnak

Egy tumort akartak eltávolítani az orvosok, de felgyújtották a páciens arcát.

Egy 84 éves férfi szeme alól egy daganatot próbáltak eltávolítani a Temesvári Megyei Kórházban, amikor a baleset történt. A műtőorvos a beavatkozás közben jött rá, hogy mégsem csak felületi tumorról van szó, ahogy azt az elején gondolták, így a hosszabb beavatkozás miatt a páciens intubálása mellett döntött. Csakhogy a műtéthez használt elektromos szike be volt kapcsolva, ez pedig lángra lobbantotta az oxigént az idős férfi arca körül, amitől az könnyebb égési sérüléseket szenvedett, sőt az orvos is megégette a kezét - írja a Főtér nyomán a Bors.

„szerencsére résen voltak és hamar eloltották a tüzet, és hogy ilyen balesetek bárhol előfordulhatnak”
- nyilatkozta a kezelő orvos.

Ami azt illeti a 84 éves férfi még jól járt a könnyebb égési sérüléseivel.

2019 végén hasonló esett történt, amikor egy páciens teste kigyulladt a műtőasztalon a bukaresti Floreasca kórházban, beavatkozás közben – a szemtanúk szerint valósággal „fáklyaként lángolt” –, a 66 éves nő pedig néhány nappal később bele is halt a sérüléseibe. Akkor is egy elektromos szike okozta a balesetet, 

valamint egy felháborító hanyagság: műtét előtt gyúlékony, alkoholalapú anyaggal fertőtlenítették a nő testét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!