Sokkoló

2022.03.22. 15:07

Saját testével védte csecsemőjét az ukrán édesanya

Egy pillanat alatt kellett cselekednie az édesanyának, hogy megóvja hathetes kislánya életét. Rengetegen vesztették életüket az orosz-ukrán háborúban.

Éppen az otthonában rettegett a háború borzalmaitól egy 27 éves ukrán nő és férje, amikor egy rakéta csapódott be az otthonuk közelébe Kijevben. Az asszony nem magát féltette, hanem hathetes kisbabáját. Olgának – miután felébredt, hogy megetesse a kis Viktóriát – csupán néhány perce maradt, hogy egy takaróval védje kislányát a repeszektől.

Ám amikor felnézett, halálra rémült, ugyanis csupa vér volt a takaró. Egyből arra gondolt, mégis eltalálta egy lövedék ártatlan kisgyermekét és segítségért kezdett sikoltozni.

– A fejemen sebesültem meg, és elkezdett folyni a vér. És az egész a babára folyt. Nem értettem, azt hittem, hogy az ő vére – emlékezett vissza a drámai pillanatokra Olga, akit a férje nyugtatott meg: – Olga, ez a te véred, nem az övé.

– A takaró tartotta életben a babám. Éppen időben betakartam. Aztán Dmytro felugrott és minket is betakart – tette hozzá az édesanya.

Az ukrán főügyészség szerint 112 gyermek vesztette már életét a háborúban – írta az Independent alapján a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!