Felfoghatatlan

2022.03.10. 10:24

Családja szeme láttára lőtték agyon a 10 éves Anasztáziát

Édesanyja saját kezével temette el a család udvarán a kislány holttestét.

Elfogytak a szavak, egy újabb gyermek halt meg az orosz–ukrán háború miatt.Felfoghatatlan tragédia történt egy Kijev melletti faluban, miután egy ukrán fiú a levegőbe lőtt egy utcán talált fegyverrel. A részeg orosz katonák nem tudták merről hallották a puskaropogást, ezért válogatás nélkül, minden irányba lövöldözni kezdtek. 

A véres mészárlásban egy ártatlan 10 éves kisláy Anasztázia Sztoluk, más néven Nasztja életét vesztette. 

A helyiek elmondása szerint a katonák egyszerűen unatkoztak, elkezdtek fosztogatni a faluban a boltokat, természetesen sok alkoholt is elvittek, amitől berúgtak és lövöldözni kezdtek. 

„A katonák megtiltották, hogy Nasztja holtesttét elvigyük a temetőbe. Nem tudtuk tisztességesen elbúcsúzni tőle, édesanyja a saját kezével az udvaron temette el”- mesélte Nasztja unokatestvére Anya. 

A katonák négy házra nyitottak sor tűzet. A lövések idején Nasztja az egyik házban volt nagybátyával, mind a ketten megsérültek, de a lány nem élte túl. A nagybácsit kórházba szállították, de az állapotáról egyelőre nincs hír - írja a Bors.

A harcok civil halálos áldozatainak száma továbbra is tisztázatlan. Az ENSZ azt állítja, hogy csak néhány száz civil halálos áldozatról tudnak, de arra is figyelmeztetnek, hogy ez a szám messze alulbecsült. A Harkiv régió rendőrsége hétfőn közölte, hogy csak ott 209 ember halt meg - közülük 133 civil.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!