Nagyvilág

2017.10.06. 13:31

Két új irány jöhet az uniós pénzosztásban

Budapest - Sokan úgy látják, hogy az idősebb gazdák nem tudják átvenni a modern technikákat.

Budapest - Sokan úgy látják, hogy az idősebb gazdák nem tudják átvenni a modern technikákat.

Az ambiciózusabb környezeti célok és a fenntarthatóságra törekvés lehetnek a 2020 utáni következő Közös Agrárpolitika (KAP) középpontjában Phil Hogan uniós agrárbiztos szerint. Az új koncepció két fontos eleme lehet a precíziós gazdálkodás és a vízgazdálkodás.

Ambiciózusabb lesz

A 2020 utáni Közös Agrárpolitika (KAP) „ambiciózusabb” lesz a környezetvédelmi célkitűzések szempontjából – hangsúlyozta Phil Hogan egy közelmúltbeli uniós szakmai rendezvényen. Kijelentése szerint a mezőgazdasági termelők támogatása kulcsfontosságú, de „meg kell indokolnunk azokat a pénzeket, amelyeket a Közös Agrárpolitika keretein belül a közös célkitűzések miatt költünk el a bizottságban.” Az ambiciózus környezetvédelmi célkitűzések két fő eleme a precíziós gazdálkodás és a fenntartható vízgazdálkodás lehet. A kritikusok azonban bizonytalanok a technológia elérhetőségével kapcsolatban, mivel az unió mezőgazdasági termelőinek egyharmada 65 éves vagy annál idősebb, és nem rendelkezik digitális készségekkel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!