Nagyvilág

2016.07.12. 13:40

Vonatszerencsétlenség Olaszországban, sokan meghaltak

Olaszország - A két személyvonat az ország déli részén ütközött egymásnak.

Olaszország - A két személyvonat az ország déli részén ütközött egymásnak.Két személyvonat összeütközött Olaszország déli részén, legkevesebb húsz ember meghalt sokan pedig megsérültek - írja a The Guardian. A tűzoltóság szóvivője arról tájékoztatott, a két vonat egy olajfaliget közepén ütközött egymásnak. A rendőrség közlése szerint a tragédia a Corato és Andria város közötti szakaszon történt.



A légi felvételek tanúsága szerint az ütközést követően a vonatok mindkét oldalán rengeteg a törmelék. A két, egyenként négy kocsiból álló vonat egy vágányon haladt és körülbelül 11:30-kor ütközött össze, a kocsik közül összesen négy maradt a vágányon, de a rendőrség még nem adott hivatalos tájékoztatást az ütközés mértékéről. A legfrissebb információk szerint a mentőcsapat tagjai több áldozatot emeltek ki a romok alól, de életben találtak egy kisgyereket, akit mentőhelikopterrel szállították kórházba.



Luca Cari, a tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy számos ember dolgozik a mentési munkálatokban. Hozzátette, egy fiatal fiút sikerült kiemelni a romok alól. Megjegyezte, a mentési munkálatokat nehezíti, hogy a baleset a lakott területektől távol eső részen történt. A vasúti pályát, ahol a baleset történt a regionális vasúti társaság, a Ferrotramviaria működteti, de egyelőre az sem tisztázott, hogy mennyien utaztak a vonatokon.

Matteo Renzi olasz miniszterelnök részvétét fejeztek ki az elhunytak hozzátartozóinak és úgy fogalmazott, addig nem állnak meg, amíg nem tisztázzák, mi történt pontosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!