Nagyvilág

2016.06.30. 10:21

Videó: Meghal a világ legkövérebb gyereke, ha nem diétázik

A kisfiú egy étkezés alkalmával annyi ételt eszik, mint két felnőtt. 

A kisfiú egy étkezés alkalmával annyi ételt eszik, mint két felnőtt. A 10 éves Arya Permana a maga 190 kilójával a világ legkövérebb gyermeke. Az indonéz kisfiú a súlya miatt már nem tudott felkelni és ki kellett maradnia az iskolából, nem ment rá semmilyen ruha, most viszont fogyókúrázni kényszerül azért, hogy életben maradjon. Ennek érdekében az étkezések számát napi ötre redukálták.

Az édesanyja,  Rokayah Somantri úgy fogalmazott, hogy fia állandóan éhes, egy étkezés alkalmával pedig annyi ételt képes elfogyasztani, mint két felnőtt ember. Folyamatosan fáradt és arra panaszkodik, hogy nehezen kap levegőt. Az anya szerint fia folyamatosan alszik vagy eszik, amikor pedig nem ezt a két dolgot végzi, akkor befekszik a fürdőkádba és órákig képes ott maradni.

- Nincs annál nagyobb fájdalom, amikor azt látod, szenved a gyereked. A fiam képtelen iskolába járni, mert a segítségem nélkül még sétálni is képtelen. Egyedül csak néhány lépést tud tenni, majd elveszti az egyensúlyát és elesik. Szeretném látni, ahogy a fiam iskolába jár és a többi gyerekkel játszik a szomszédságból - mondta.



A szülők eleinte azt gondolták, hogy gyerekük egészséges és csak egy kis felesleg van rajta, de később, amikor betöltötte a második életévét, a súlya abnormálissá vált. Ennek ellenére ekkor még nem aggódtak Arya állapota miatt. Később viszont rájöttek, hogy ez nem normális és orvosi segítségre van szüksége, a szakemberek viszont nem találták az okát a kóros elhízásnak.


Fotó: metro.co.uk


A gyerek apja, Ade hozzátette, hogy pénzt kellett kölcsön kérnie, hogy elegendő ételt tudjon venni azért, hogy kielégítse fia étvágyát, mert bírta nézni, ahogy éhezik. - Belefáradtam, és már nem tudom fizetni a drága kórházi kezeléseket, de remélem, hogy egy nap eléri a normális súlyt - tette hozzá. A szülők most barna rizs diétával próbálnak segíteni Aryán. - Nem tudom, hogy segít-e, de ez az egyetlen dolog, ami segít abban, hogy ne legyen nagyobb - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!