Nagyvilág

2013.04.23. 12:24

Teljesen átalakul a 2010-es sanghaji világkiállítás korábbi helyszíne az év végére

Sanghaj, 2013. április 23., kedd (MTI) - Kulturális központként, kiállítási térként és a kreatív iparágak együttes bemutatótereként üzemelhet a 2010-es világkiállítás korábbi helyszíne Sanghajban - ad hírt a tervekről a helyi sajtó.

Sanghaj, 2013. április 23., kedd (MTI) - Kulturális központként, kiállítási térként és a kreatív iparágak együttes bemutatótereként üzemelhet a 2010-es világkiállítás korábbi helyszíne Sanghajban - ad hírt a tervekről a helyi sajtó.

A várost kettészelő Huangpu folyó mentén húzódó, több mint 15 hektáros területen a világkiállítás vége óta jelentős változások zajlanak. A helyi vezetés a városnak adományozott egykori pavilonokat, a területen található többi épületet bérlésre ajánlotta, és azok több mint 75 százaléka már el is kelt. Itt kap helyet többek közt a Sanghaji Divatközpont (SDC), amely modern épületegyüttesével jelenleg is nagyszabású kiállítások, bemutatók méltó helyszínéül szolgál. Az SDC párjaként a világon egyedülálló kezdeményezésként egy különleges bevásárlóközpont megnyitása is várható. A "Márkák és művészet közötti párbeszéd" elnevezésű projekt a világhíres márkák vásárlásán túl azok közelebbi megismerését is lehetővé teszi, eredetüket és történetüket bemutató, s művészeti értéküket részletező kiállítások által.

Az északi terület épületeit szinte kizárólag divatcégeknek adják bérbe, a déli épületek művészeti kiállítások, divatbemutatók helyszíneként és kiskereskedelmi központként üzemelnek majd.

A területen tavaly márciusban négy európai pavilon - az olasz, a luxemburgi, a holland és az angol - újranyitott, nem csupán a turisták, de az üzleti világ előtt is. Az építmények eredeti formájukban és expóbeli külsejükkel, közös komplexumként funkcionálnak. Az olasz pavilon legnagyobb részt üzleti megbeszélések helyszíneként működik, ezen túl kisebb kiállítások helyszíne. A luxemburgi pavilon divatiskolaként szolgál, és a milánói, londoni és párizsi kampuszokkal rendelkező Instituto Marangoni, ismertebb nevén a La Maranga első Európán kívüli központja található benne. A holland és angol pavilonok a kikapcsolódni vágyókat várják elsősorban. Az expó egykori B-zónájának területén 28 üzleti épület kap helyet, ezek tíz állami vállalat központjaként üzemelnek.

Az expó egykori területén épül a város első hotelklasztere is, két ötcsillagos és két specializált szállodával, éttermekkel, kereskedelmi, közlekedési egységekkel. Az összesen 1200 fő elszállásolását lehetővé tevő szállodacsoport 2015-re készül el, az expó egykori területét pedig az év végén nyithatják meg újra teljesen a nyilvánosság előtt.

- MTI -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!