Nagyvilág

2012.07.25. 18:41

Alaszkai barnamedvék élőben az interneten

Anchorage, 2012. július 25., szerda (MTI/AP) - Webkamerákat szereltek fel az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban, amelyek segítségével bárki interneten figyelemmel kísérheti, mivel töltik mindennapjaikat az ott élő barna medvék.

Anchorage, 2012. július 25., szerda (MTI/AP) - Webkamerákat szereltek fel az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban, amelyek segítségével bárki interneten figyelemmel kísérheti, mivel töltik mindennapjaikat az ott élő barna medvék.Bárki a világ bármely táján számítógépen vagy okostelefonon keresztül láthatja például, hogyan vadásznak lazacra az alaszkai medvék. Az élő internetes közvetítés a itt érhető el.

A nemzeti park nehezen megközelíthető, és a legtöbb turista nem engedheti meg magának, hogy ellátogasson oda. A parknak, ahol mintegy 2200 medve él, mindezek miatt kevesebb mint 10 ezer látogatója van évente.

A Katmai Nemzeti Parkban négy darab nagy felbontóképességű kamerát helyeztek el. Egyet a Brooks-vízesésnél állítottak fel ott, ahol általában a hím medvék vadásznak a vízből fel-felugráló lazacokra. A másodikat körülbelül 150 méterrel odébb, ott, ahol a nőstény medvék és a bocsok szoktak enni, a harmadikat a vízesés alsóbb szakaszánál, ahol az állatok nyaranta gyülekeznek lazaclakomára. A negyedik kamera a Dumpling-hegyen áll, ahonnan madártávlatból figyelhető meg a park élővilága.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!