Nagyvilág

2012.07.10. 09:24

A Facebook kirúgta a jógaoktatóját

Az indok az volt, hogy megtiltotta a mobiltelefon használatát az óra alatt. Ezt egy tech cégnél nem nézik jó szemmel.

Az indok az volt, hogy megtiltotta a mobiltelefon használatát az óra alatt. Ezt egy tech cégnél nem nézik jó szemmel.Ugyanakkor egy jóga óra sikerességi is megkérdőjelezhető, ha minden diák folyamatosan e-mailt olvas a mobilon. Ennek pont a kikapcsolódásról és relaxációról kellene szólnia. A Facebook alkalmazottai viszont ezt másképp látták, ők az óra alatt sem szerettek volna lemaradni a munkában.

A 35 éves oktató szerint az egyik diák volt renitens, ő inkább kiment az óráról, hogy befejezze a munkát a telefonon. Később elpanaszolta a főnökének, hogy nem hagyják ott dolgozni. Néhány nappal később már ment is a felmondólevél. Az elbocsátást a jógatanát munkaadója is helyeselte, mivel szerinte egy szolgáltatást nyújtanak és ennek igazodnia kell a megrendelő igényeihez. Mellesleg az összes többi cégnél is megszüntették az oktatói munkaviszonyát.

Szegény most értetlenül áll a helyzet előtt. Nem érti, hogy miért nem lehet kibírni Facebook nélkül egy jóga órán. Elvégre nem a kormánynak dolgoznak, nem állunk háborúban. Mégis mi lehet olyan sürgős?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!