Nagyvilág

2012.06.26. 13:34

XVI. Benedek pápa a földrengés sújtotta Emiliába látogatott

Róma, 2012. június 26., kedd (MTI) - A májusi földrengés sújtotta Emilia Romagna tartományban tett kedden látogatást XVI. Benedek pápa.

Róma, 2012. június 26., kedd (MTI) - A májusi földrengés sújtotta Emilia Romagna tartományban tett kedden látogatást XVI. Benedek pápa.

    "Nem vagytok és nem lesztek egyedül" - jelentette ki az egyházfő az érintett körzetek lakói előtt mondott beszédében a Modena közeli Rovereto sulla Secchia településén.     A Vatikánból az észak-olasz Emilia Romagnába helikopterrel érkezett pápa a május 20-i és 29-i földrengés leginkább érintett településeit kereste fel.     XVI. Benedek az egyház segítségéről biztosította a földrengést szenvedett térséget azt ígérve, hogy a Caritas katolikus szervezet részt vesz az újjáépítésben.     A pápa a földrengésben meghalt 26 áldozatért is imádkozott, közöttük Ivan Martini atyáért, Rovereto plébánosáért, aki temploma Szűz Mária szobrának mentése közben veszítette életét. A megmentett szobrot a pápai látogatás idején állították ki.     "XVI. Benedek látogatása jelzésértékű volt, az egybeesett a földrengés sújtotta térségnek nyújtandó állami segítségről való kormánydöntésekkel" - hangoztatta Franco Gabrielli, a katasztrófavédelem vezetője.

hsj kpl bku

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!