Nagyvilág

2008.12.30. 16:37

Prostitúcióra kényszerítette a lányát - hogy kifizesse a telefonszámlát

<p>Börtönben végezte az a japán nő, aki prostitúcióra kényszerítette a saját 15 éves lányát, hogy ki tudja fizetni egyre emelkedő telefonszámláit.</p>

A 37 éves nő és tíz évvel idősebb férje Japán központi részén élt. Rendszeresen arra kényszerítették a kamasz lányt, hogy az iskola után férfiakkal feküdjön le - nem tudták ugyanis kifizetni az asszony horribilis mobilszámláját. Mint a bírósági tárgyaláson kiderült, a kislány egy-egy alkalommal 25 ezer forintnak megfelelő összeget keresett a szüleinek. Az anyát három és fél éves börtönbüntetésre ítélték, és emellett százezer jenes (208 ezer forintos) bírságot is kiszabtak rá.

Japáné a világ legnagyobb mobiltelefon piaca, ahol a középiskolások 96 százalékának van készüléke. A mobil azonban súlyos gondokat is okoz, a gyerekek körében egyre gyakoribb a lopás, sokszor erőszakkal veszik el a társuktól a modern készülékeket.

Országszerte hatezer iskolai incidensről érkezett jelentés a mobilok miatt tavaly, ezért egyre több oktatási intézményből tiltják ki a készülékeket. 2008-ban egy iskolás lányokból álló prostituált-hálózat is lebukott: a gyerekek mobilon szervezték a találkozókat a kuncsaftokkal.

Forrás: inforadio.hu

  • 30 Fiat Unót lopott el egy horvát fiatal

  • Elhagyta a klinikát Josef Fritzl lánya

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!