Nagyvilág

2008.10.18. 08:09

Külföldi munka más szemszögből

<p>Nemrég olvastam “Álommunka vár-e minket külföldön?” című cikküket, es kicsit meglepődtem, hogy egy ilyen cím után csak egy példát emlitenek. Azt meg különösen furcsának találtam, hogy ez egy házvezetőnő élményein alapul.</p>

A következő nap lehoztak egy újabb cikket, “Londoni munka: 14 font egy hónapra?” címmel. Itt egy átvert takaritónő mondja el szomorú történetét. Ennek a cikknek a kapcsán is felmerült bennem, hogy nem biztos, hogy így a  legideálisabb bemutatni a külföldi munkavállalást.

Nem értek egyet abban, hogy ezek lennének az átlagos munkakörök, amit egy magyar ember külföldön be tud tölteni. Persze ahhoz, hogy valaki kinti viszonylatban átlagos munkakörre eséllyel pályázzon, kell hogy beszéljen valamilyen nyelvet (bár nem feltétlenül a helyit, lásd alább) és értsen valamihez (ez mondjuk nem árt otthon se.)

Magyaroszágon se a házvezetői vagy a takaritói állás az etalon, es nem hiszem hogy nyugaton ez lenne…

Az első cikket olvasva az a benyomásom tamadt, hogy a külföldi munka jó lehet fiatalon, hiszen ugyan nem teszek félre semmit, de eltartanak, tudok bulizni, szórakozni, és még világot is látok valamelyest. Csak erre alapozva, nem hiszem hogy határozott igen lenne a válasz a címben feltett kérdésre.

Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek hasonló benyomasa támadt, viszont én saját tapasztalatból tudom, hogy ez mennyire nem igaz.

A második cikk pedig elgondolkodtatott, miért is próbalják úgy beállitani a külföldi munkát, ami csak rosszul sülhet el.

Megjegyzem, a cikket olvasva nekem nagyon úgy tűnik, hogy szegeny Évát az otthoni ügynökség verte át. Viszont tagadhatatlan a saját felelőssége, ugyanis az pl már minimális utánajárással kiderül, hogy egy 60+63 ezer Ft-os kiutazás Londonba félelmetesen drága, ennek a negyedéért is ki lehet jutni.

Engedjék meg hogy bemutassam a saját tapasztalatomat e téren. Hiszem, hogy ez sokkal jobban bemutatja mi is vár valakire egy külfödi állás kapcsán – már amennyiben hasonló szempotok alapján választ külföldön is munkahelyet, mint azt otthon tenné (pl szakmában próbál elhelyezkedni.)

Biztos, hogy nem mindenkinek vannak hasonló tapasztalatai, biztos, hogy ilyen munkák közül is ki lehet rosszat fogni, de abban is biztos vagyok, hogy ez sokkal közelebb van az átlagoshoz, mint az fent nevezett cikkekben leírtak.

Körülbelül egy éve költöztem ki Hollandiába, ahol – meg Magyarországról – sikerült egy állást megkapni. Előtte 3 évet dolgoztam hasonló terülten egy budapesti irodában.

Hozzatenném, hogy mikor kiutaztam, úgy 3 szót ha tudtam hollandul, angolul kommunikáltam végig (és azóta is, bar már tanulom a hollandot is.) Alább próbáltam összeszedni, hogy milyen is ez a új munka.

Munkakör: hasonló tevékenység, nagyobb önállósággal, szélesebb feladatkörrel (de nem több munkával.) Kényelmesebben dolgozok, és nem vagyok annyira túlterhelve, a munkahelyi stressz már csak rossz emlék.

Azon a területen dolgozok amiról tanultam, és ahol jól érzem magam.

Fizetés: konkrét összeget nem mondanék, a helyi átlag körül mozog. Kicsit bővebben lásd a megtakarításoknál.

Legyen elég itt annyi, hogy a havi bruttó minimálbér jelenleg 1,356.60 EUR (most ugyan gyorsan változik az árfolyam, de 250-el számolva ez kb 340 ezer Ft, és még a 230-as árfolyamon is 310 ezer Ft.)

Adó, járulékok: Amihez otthon szokva voltam (bár rendkivül frusztrált) hogy a fizetésem felét elvitték mindenféle cimszóval. Hollandiában alapvetően kevesebb adót, járulékokat fizetek (a bruttó fizetés százalékában), sőt, mivel külföldről jöttem betölteni a pozíciót, még hosszú távú adókedvezményt is kaptam.

Összeségében a bruttó fizetésemből alig 25%-ot vonnak le.

Szabadság: évi 38(!) nap. Ez 26 nap alapszabadságból, és 12 nap ún. ATV napbol áll, amit azért kapok, mert nem a szabvány heti 38, hanem heti 40 órás munkarendben dolgozok (amiben persze itthon is dolgoztam.)

Emellett már csak csendben jegyzem meg, hogy a betegszabadsághoz nincs szükség orvosi igazolásra, ha valakit elkap az influenza, csak betelefonál a céghez (csak hogy tudják, hogy nem jön) és az egészségbiztositóhoz és máris betegszabin van.

Egyéb juttatasok: évente két 13. havi fizetés (egyet törvény ir elő, a nyári vakációkat elősegitendő, a másik a cég hivatalos 13. havi fizetése). A kiutazás és költözés teljes költségét fizették (ha lakést adtam volna el a költözés miatt, még az ingatlanügynök diját is fizették volna!), valamint kb egy havi (adómentes) fizetésnek megfelelő pénzbeni hozzájárulást.

Nincs se étkezési, se utazási hozzájárulás, de erre a fizetés mellett nincs is szükség. Rengeteg apróság van egyébként, pl kedvezményes Fitness (a cég területén, személyre szabott edzésprogrammal), biciklivásárlási támogatás, stb.

Munkáltató/főnök: csak pozitiv élményeim vannak. Bár a munkáltató itt is tud szemét lenni, tapasztalataim alapján a magyar munkáltatók sokkal rosszabbak. A főnök viseklkedése ugye nagyon függ az adott embertől, de egyszer se tapasztaltam bárkitől, hogy lekezelt volna a származásom miatt. Alapvetően tisztelik, biznak az emberben. Annyit még hozzátennék, hogy itt sokkal jobban adnak a szabályokra; ha valami elő van irva, akkor nem egyből azt keresik, hogy lehetne kijátszani, hanem próbálnak alkalmazkodni hozzá.

Munkatársak, légkör: ez szintén függ az adott helytől, az egyetlen nehézséget az okozza, hogy nem beszélek hollandul, így van hogy kimaradok egy-egy beszélgetésből. Előítélettel, lekezeléssel nem találkoztam. Itt is van pozícióharc persze, de korántsem annyira kiélezett mint amit Magyarországon láttam.

Túlóra: a szerződésem szerint nem fizet nekem túlórát a cég akármennyit vagyok is bent. Ez elég rosszul hangzik így alapból, amig azt hozzá nem tesszük hogy a) ez teljesen általanos a nem órabérben alkalmazottak körében b) nem élnek vissza vele, nagyon ritkán van túlórára szükség c) a fizetés igy is bőven elég.

Mindezek eredményeképpen a következőket tapasztaltam meg: Megtakarítások: a holland árak (pár dologtól eltekintve) nagyjábol ott vannak ahol a magyar árak, viszont a fizetések jóval magasabbak. Az ingatlan és az albérlet mondjuk nagyon drága. A boltban nem nezem mar az árakat, amit megkivánok, megveszem, albérletre magyar viszonylatban rengeteget, helyiben átlagosan sokat fizetek. Igy félre tudok tenni nagyjából annyi pénzt (csak a rendes, havi fizetésből) amennyi a budapesti (mellesleg nem is rossz) bruttó fizetésem volt.

Munkában töltött idő: kevesebb stressz, jobb körülmények, jobb munka, stb... azt hiszem ez önmagáért beszél. A társaság lehet jó és rossz (mint ahogy otthon is), de az alapvető hozzáállás a munkavállalókhoz, kollegákhoz sokkal kedvezőbb, ami azért eléggé befolyásolja az eltöltött időt.

Munkán kivül töltött idő: ugyan több időm van, de kevesebb elérhető barátom. A cég nagyon sok mindent megad, hogy ez is minél jobb legyen (sok szabadság, rugalmas munkaidő, vagy akár szabadidős programok szervezése), és a jobb fizetés / árak arány is nagyobb szabadságot kinál. Sajnos azonban nem lehet itt mindenki, akivel szivesen szórakoznék, találkoznék, kimozdulnék... ez talan a legnagyobb negativum amit én tapasztaltam. Sokat segít, hogy azért bőven tudok hazalátogatni, és az internet is (az itteni fizetésből szinte ingyen van), de azert ez nem tökéletes.

Hangsúlyoznám, hogy nem vezetői pozícióban vagyok, átlagos irodai munkám van egy nemzetközi cégnél, ami egy kevés szakmai tapasztalattal elérhetö.

A megtakarítás bőven elég lenne arra, hogy egyedüli keresőként is eltartsak egy családot közepes/magas életszinvonalon. Az albérleti díjat lecserélve lakáshitelre (bár manapság hitelt nem célszerű emlegetni), még mindig egy fizuból megvan a csaladi ház is, a 13. havi juttatásokból pedig bőven kijön az éves családi nyaralás, a nagy, ünnepi ajándékozgatások és az egyéb eseti költségek... Arról nem is beszélve, hogy több idő jutna a családra, és a kevesebb munkahelyi feszültség valószínűleg otthon is kellemesebb hangulatot teremtene.

Mennyi hasonló munkakör van ma Magyarországon? Én nem ismerek túl sokat, Hollandia viszont tele van ilyenekkel. Az itteni emberek se nem okosabbak se nem képzettebbek a magyaroknál, ha valaki tud velük kommunikálni, simán be tud tölteni bármilyen munkakört. Főleg, hogy mar jó ideje semmilyen engedély nem kell ahhoz, hogy valaki itt vállaljon munkát.

Ideje lenne túllépni azon, hogy a külföldi munka csak a babysitter / házvezető / takaritó poziciókat takarhatja...

A. Cs.

Hollandia, 2008-10-17

Ezek is érdekelhetik