Nagyvilág

2008.09.04. 13:38

Robbanás egy kínai szénbányában - 27 halott

<p>Huszonhét ember halt meg csütörtökön egy Kína észak-keleti részén található szénbányában történt robbanás után - közölte a kínai állami média.</p>

A kínai szénbányák a világ legveszélyesebb munkahelyeinek számítanak, amelyekben gyakran figyelmen kívül hagyják a biztonsági előírásokat. A gázrobbanás Fuhszin város egyik bányájában történt az ország egyik fő széntermelő vidékének számító Liaoning tartományban - mondta el az AFP francia hírügynökségnek a helyi munkabiztonsági hivatal egyik munkatársa.

A csütörtök reggeli robbanás idején 41 bányász volt a járatokban, és közülük 14-nek sikerült feljutnia a felszínre - közölte a hivatalos Új Kína hírügynökség.

A kínai hírügynökség beszámolója szerint 27-en haltak meg a bányában, és hatan sérültek meg. A sérültek a bányából kijutott 14 ember között voltak - tette hozzá az Új Kína. A hatóságok vizsgálatot indítottak az eset körülményeinek felderítésére.

A kínai szénbányák a világ legveszélyesebb munkahelyeinek számítanak. A hivatalos adatok szerint 2007-ben majdnem 3800-an haltak meg a szénbányákban, míg független szervezetek szerint ez a szám jóval magasabb lehet, mert sok bányatulajdonos igyekszik titokban tartani a baleseteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!