Nagyvilág

2008.09.05. 20:42

Kokainbárót fogtak Madridban

<p>Elfogták Madridban az egyik legkeresettebb kolumbiai kokainbárót - jelentette be pénteken a spanyol rendőrség.</p>

Az Egyesült Államok külügyminsztériuma ötmillió dollárt ajánlott fel korábban az Edgar Guillermo Vallejo Guarin elfogásához vezető információért. A spanyol rendőrség közleménye szerint Valejjo Guarint egy madridi luxushotelben vették őrizetbe, az amerikai drogellenes ügynökséggel (DEA) folytatott együttműködésének köszönhetően, miután az Egyesült Államok nemzetközi elfogató parancsot adott ki ellene.

A 47 éves kolumbiai férfi ellen 2001 júniusában indított eljárást egy floridai bíróság, azzal vádolva Guarint, hogy bűnszervezet vezetőjeként több tonna kokaint csempészett az Egyesült Államokba 1990 és 1999 között, és több, droggal kacsolatos gyilkosságban is gyanúsítottként tartják számon.

Az amerikai külügyminsiztérium honlapján az egyik leghírhedtebb és legerőszakosabb drogcsempész hálózat vezetőjeként szerepel, aki főleg Floridába és Európába szállított kokaint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!