Nagyvilág

2008.09.03. 08:06

Gyermekpornó képek egy buddhista kolostorban

<p>Beismerte a hongkongi bíróság előtt egy buddhista szerzetes, hogy gyermekpornó képeket tartott a kolostorában.</p>

A rendőrség az Interpol figyelmeztetését követően tartóztatta le a 41 éves Cso Ji-cseongot - közölte szerdán a South China Morning Post napilap. A szerzetes szobájában összesen 413 percnyi gyermekpornó-videót, és 85 fényképet találtak a nyomozók a kolostor májusi átkutatása során.

A férfi akkor azt mondta, hogy azért vásárolta a dvd-ket és azért töltötte le a képeket az internetről, hogy "kielégítse kíváncsiságát és szexuális vágyait". A letartóztatott szerzetes kedden a bíróság előtt is elismerte bűnösségét. Az ügyében ítélkező bíró eddig mindössze annyit közölt, hogy a férfi "nagyon súlyos" bűnt követett el, amiért börtönnel kell majd szembenéznie.

A rendőrség korábbi közlése szerint Cso Ji-cseongot azután tartóztatták le, hogy az Interpol figyelmeztette őket arra, hogy valaki illegális tartalmat töltött le az internetről a kolostorban a nemzetközi nyomozószervezet "csalihonlapjáról".

Az Interpol hasonló, a gyermekpornó visszaszorítására indított átfogó akciójában hetven embert tartóztattak le legutóbb. A három hónappal ezelőtti letartóztatottak között több tanár, rendőrségi alkalmazott és sportszakember is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!