Nagyvilág

2008.09.15. 07:28

A nap képei - Ike hurrikán: eddig nyolc halott

<p>Az eddigi adatok szerint legkevesebb 8 ember halálát okozta az Ike hurrikán az Egyesült Államokban - öt áldozat Texasban, kettő Louisiana-ban, egy ember pedig Arkansasban halt meg. <dia width="900" height="700" alt="A nap képei 2008.09.18."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_nap_k_pei_2008_09_18_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A nap képei 2008.09.18." /></a></dia></p>

Az Ike szombaton reggel érte el az amerikai partokat, helyenként és óránként 180 kilométeres sebességgel. Több mint egymillió embert evakuáltak, de 100 ezernél is többen döntöttek úgy, hogy a hatósági felszólítások ellenére nem hagyják el otthonaikat. Közben a fosztogatások megelőzése érdekében éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el Houstonban, miután átvonult Texas, Louisiana és Arkansas államokon a hurrikán. Az intézkedésre azért van szükség, mert az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városában szinte teljesen megszűnt az áramszolgáltatás.

Ezalatt a mentőcsapatok már csaknem 2 ezer embert menekítettek biztonságba a hurrikán miatt víz alá került part menti településekről. Az amerikai hatóságok szerint a Texasban működő olajfinomítóknak 9 napig tart majd, amíg visszaállnak a megszokott termelésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!