Nagyvilág

2008.08.27. 06:57

Egységre, Obama támogatására szólított Hillary Clinton

<p>Arra kérte a párt denveri jelölőgyűlésén a demokratákat Hillary Clinton, hogy sorakozzanak fel egységben Barack Obama mögött.</p>

Clinton asszony azt mondta: ő büszkén támogatja az elnökjelöltet, Obamát. Az előválasztásokon Hillary Clintont legyőző Barack Obamát hivatalosan csütörtökön éjszaka nevezik meg a demokraták elnökjelöltjének. A BBC inmformációi szerint Hillary Clintont állótapssal fogadták, amikor fellépett a szónoki emelvényre a denveri gyűlésen. Clinton asszony megköszönte azoknak segítségét, akik a kampányában támogatták.

Szavai szerint a demokraták nem engedhetik meg maguknak, hogy veszítsenek a republikánusokkal szemben. A republikánusok elnökjelöltjét, McCaint "kollégájának és barátjának" nevezte Hillary Clinton. Aki egyúttal McCain és a jelenlegi amerikai elnök, George W. Bush kapcsán azt mondta: "a következő négy évben nem kérünk többé az előző nyolcból."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!