Nagyvilág

2008.06.13. 15:38

Orális szex a torokrák hátterében

<p>Az 52 esztendős Carol Kanga orvosai 100%-ig biztosak benne, hogy torokrákja hátterében az orális szex áll.</p>

Carol betegsége 2006 és 2007 között burjánzott a leginkább: nyelni egyáltalán nem volt képes, így egy gyomorszondán keresztül táplálták és kemoterápiás kezelések sorozatán esett át, melyek szervezetét a végletekig kimerítették.

Orvosai szerint szokatlan módon a méhnyakrák kialakulásáért felelős Human Papilloma virus (HPV) támadta meg a középkorú hölgy torkát, ami tudósok szerint az orális szex általánossá válása nyomán a következő évtizedek torokrákjának elsőszámú okozója lehet.

Kutatások kimutatták, hogy a 1960-as-70es évek szexuális forradalma most “gyűrűzik” be, melynek egyenes következményeként a HPV okozta torokrákos megbetegedések száma tavaly az előző évek átlagához képes csaknem 50 %(!) –val növekedett.

A tudósok szerint az orális közösülés során jutnak be a korábban csak nemi szerveket sújtó kórokozók a torok nyirokcsomóiba és okoznak elváltozásokat.

Kanga asszony azon szerencsések közé tartozik, akinek a kemoterápia segített, de sajnos legtöbben életüket veszítik a meglehetősen hosszadalmas és fájdalmas betegség következtében.

Forrás: 5perc.hu

  • Gyilkosság sorbanállás közben
  • Félébredt a halott ember
  • Kínai űrséta készül októberre
  • "Elefántlábú" nőt operálnak meg
  • A nap képei  A nap képei 2008.06.12.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!