Nagyvilág

2008.06.16. 06:39

Földrengés után árvíz Szecsuánban

<p>Tovább súlyosbodik az árvízhelyzet Kínában. Az AFP hírügynökség hétfői jelentése szerint a kínai hatóságok 70 ezer ember kitelepítését rendelték el Vencsuán városánál, amely a május 12-ei, több tízezer ember halálát okozó földrengés epicentruma közelében fekszik. <BR /></p>

Ahogy Kína sok más tartományában, úgy Szecsuánban is egyre súlyosabb a helyzet az elmúlt napok heves esőzései miatt. A legfrissebb jelentések szerint a hatóságok 70 ezer ember kitelepítését rendelték el Vencsuánban.

A víz ugyanis jelentős földcsuszamlásokat és sziklaomlásokat okozhat. A Beijing News kínai újság szerint a "helyzet minden eddiginél rosszabb", ahogy elérte az esős idő Szecsuánnak azon területeit, ahol a május 12-ei, csaknem 90 ezer ember halálát okozó földrengés központja volt.

A szakemberek szerint a földmozgásokban már így is számos helyen instabillá tette a hegyvidéki területek talaját, amelyre most jelentős víz zúdul le ezekben a napokban. Az előrejelzések szerint ráadásul a következő napokban sem fordul kedvezőbbre az időjárás Kínában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!