Nagyvilág

2008.06.04. 18:13

25 évig élt törlőkendővel a gyomrában

<p>Jó és rossz hírrel is szolgáltak a sebészek annak a japán férfinak, aki egy tumor miatt feküdt az orvosok kése alá.</p>

A jó hír, hogy a páciensnek nincs rosszindulatú daganata, se másmilyen. A rossz hír ugyanis, hogy az elmúlt időszakban érzett fájdalmakat valójában egy 25 éves műtéti kendő okozta.

A 49 éves férfit 1983-ban műtötték meg gyomorfekélye miatt a Tokióhoz közeli Asahi Közkórházban, ahol az orvosok az operáció után nyilvánvalóan nem számolták meg a használt törlőkendőket.

A férfi ugyanis egészen idén májusig - tudtán kívül - magában hordott egyet közülük. Néhány hete azonban hasi fájdalmakra panaszkodva felkeresett egy orvost - ezúttal egy másik kórházban. Kivizsgálása során a férfi gyomrában egy nyolc centiméteres daganatot találtak - legalábbis ezt hitték róla. Az orvosok így az azonnali műtéti beavatkozás mellett döntöttek, és csak az operáció során derült ki az igazság a feltételezett tumorról.

"A kendő zöldeskék volt, bár nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy ez az eredeti színe" - közölte az Asahi kórház szóvivője a beavatkozás után, hozzátéve, hogy az összecsomósodott anyag mérete egy baseball-labdáéhoz közelített. A vétkes kórház képviselői a műtét után felkeresték a lábadozó pácienst, és bocsánatot kértek a korábbi hanyagságért. A férfi nem tervez pert indítani az intézmény ellen, amely azonban kártérítést ajánlott fel neki a kellemetlenségekért.

  • Évekig anyja holttestével élt
  • Tinédzsert gyilkoltak meg egy liftben  Tinédzsert gyilkoltak meg egy liftben 2008.06.04.
  • Beleevett unokahúgába
  • Ősembereket találtak a dzsungelben Ismeretlen törzs Braziliában 2008.05.30.
  • Méhen kívül egészséges baba Méhen kívül fejlődött kisbaba 2008.05.30.
  • Megölte 11 hónapos kislányát
  • Kiégette a tetoválást kislánya lábából
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!