Nagyvilág

2008.05.08. 15:41

Szülői iskolaigazgató-stop Ukrajnában

<p>Ternopil – Egy ukrajnai iskolában felháborodott szülők akadályozzák, hogy az igazgató bejusson a munkahelyére.</p>

A Ternopil megyei Ivanovka község iskolájának korábbi igazgatóját 2005-ben váltották le a szülők és a tanári kar közös beadványa nyomán. A tanintézmény vezetőjének személye ellen tiltakozók állítása aszerint az igazgató rendszeresen terrorizálta a tanulókat és a pedagógusokat, a diákokat rendszeresen fizikailag bántalmazta, s az órákon nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket alkalmazott.

A három évvel ezelőtt menesztett iskolai vezető azonban bírósághoz fordult, amelynek nemrég született ítéletében az áll, hogy az igazgató leváltása indokolatlan volt. A bírósági döntés végrehajtására ügyészségi felszólítás kötelezi most az illetékes tanügyi hivatalt.

Az ivanovkai szülők azonban nem hajlandók belenyugodni az ítéletbe, s immár napok alatt blokád alatt tartják az iskola épületét, ahová sem a visszahelyezett igazgatót, sem a tanulókat nem engedik be.

A megyei tanügyi hatóság tárgyalásokat kezdeményezett az érdekelt felek között, miközben a diákok alighanem a markukba röhögnek…

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!