Nagyvilág

2008.03.23. 17:17

Vissza a börtönbe, "adminiszrációs hiba" miatt

<p>Újra börtönbe zártak az Egyesült Államokban egy nőt, akit hétfőn helyeztek feltételesen szabadlábra hét éves büntetés után - adta hírül a BBC vasárnap.</p>

Sarah Jane Olson az 1970 -es években egy radikális csoport tagja volt, amely arról vált híressé, hogy 1974-ben elrabolták egy újság örökösnőjét, Patty Hearst-ot. Olson ezután több, mint két évtizeden át bújkált a hatóságok elől. Végül 1999-ben fogták el, majd 2001-ben összesen 14 éves börtönbüntetésre ítélték bombamerénylet-kísérletek, valamint egy bankrablás miatt, amelyben meghalt a pénzintézet egyik ügyfele.

A BBC alapján a jelenleg 61 éves nő ügyében a hivatalos közlemény szerint "adminisztrációs hibát" találtak. Ezért Olsonnak, korábbi nevén Kathleen Soliah-nak még egy további évet kell börtönben töltenie ugyanott, ahonnan hétfőn szabadon engedték. A nő ügyvédje szerint a kaliforniai börtönhatóságok politikai nyomásra változtatták meg döntésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!