Nagyvilág

2008.03.07. 14:51

Többmillió eurós hasisfogás Marokkóban

<p>Marokkó - A marokkói hatóságok több, mint hétszáz kilogramm hasist foglaltak le Tanger kikötőjében - közölte a MAP marokkói hírügynökség pénteken. A hárommillió euró értékű szállítmányt egy bútorokat szállító teherautóban elrejtve próbálták meg kicsempészni Európába.</p>

A rendőrség elmondása szerint a teherautó a hivatalos szállítmánya miatt vált gyanússá, ugyanis nagyon ritka, hogy bútorokat exportálnának Marokkóból. A 773 kilogramm hasisra egy, a vezetőülés mögött lévő rekeszben bukkantak rá az ország északi részén lévő kikötővárosban.

A rendőrség szerint valószínűleg Franciaországba akarták szállítani a drogot. A hatóságok a teherautó 22 éves vezetőjét, és 21 éves utasát letartóztatták.

Tangierben 2007-ben 35 tonna hasist foglaltak le a hatóságok, és több tucat, különböző nemzetiségű drogcsempészt vettek őrizetbe. Az Európában kapható hasis kiemelkedően nagy része Marokkóból érkezik a kontinensre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!