Nagyvilág

2008.03.17. 13:03

Sztrájkoltak a menekültek

<p>Munkács – Nagyobb mozgástér biztosítása érdekében éhségsztrájkba kezdtek a Pósaházai (Pavsinói) Menekültszállás lakói.</p>

A munkácsi járási Pósaházán kialakított menekültszálláson elsősorban azokat a határsértőket helyezik el, akik Szlovákia, Lengyelország vagy Magyarország felé próbálták törvénytelen úton átlépni az államhatárt. Az ott lakók túlnyomó többsége délkelet-ázsiai vagy közel-keleti származású.

Az éhségsztrájk hírére a BM munkácsi városi osztályáról egy nyomozócsoport szállt ki a helyszínre, amelynek tagjai megállapították, hogy a menekültek elszállásolásával és ellátásával kapcsolatban nem történt szabálysértés. A tiltakozók elsősorban azt próbálták elérni, hogy nagyobb mozgásteret biztosítsanak a számukra: többek között, hogy időnként elhagyhassák a menekültszállás területét.

Miután a szálláson szolgálatot teljesítő határőrök és a belügyi nyomozók felvilágosították a tiltakozókat jogaikról és kötelezettségeikről, a sztrájkolók felhagytak a tiltakozással, s újra élelmet vettek magukhoz.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!