Nagyvilág

2008.03.04. 13:47

Minimum 30 év börtön a gyilkos ápolónak Angliában

<p>Anglia - Életfogytiglanra ítélték, és ebből minimum 30 évet börtönben tölt az a brit kórházi ápoló, aki négy idős nőt ölt meg két leedsi kórházban 2002-ben.</p>

A 32 éves Colin Norris tagadta a vádakat. A bíróság azonban bűnösnek találta őt a gyilkosságokban, sőt egy gyilkossági kísérletben is.

"Ön - efelől nincs kétségem - egy velejéig romlott, veszélyes ember. Ön arrogáns, manipulálja az embereket és utálja az időseket" - mondta Griffith Williams, az ítélkező bíró. A rendőrség szerint az ápoló lelkiismeret furdalás nélkül adott be halálos inzulin-injekciókat a 80 éves Doris Ludlamnak, a 88 éves Bridget Bourknek, a 79 éves Irene Crookes-nak, és a 86 éves Ethel Hallnak abban a két leedsi kórházban, ahol dolgozott. Megpróbált megölni egy ötödik idős asszonyt, a 90 éves Vera Wilby-t is, ő azonban túlélte a felesleges inzulin-injekció miatt kialakult kómát.

Norris azután lett gyanús a rendőrségnek, hogy előre megjósolta a halálát az egyik nőnek, aki később végzetes kómába zuhant. A férfi ellen akkor emeltek vádat, amikor az ő szolgálati ideje alatt egymásra nagyon hasonlító halálesetek történtek.

A 32 éves vádlott egyébként egyszer több tanú füle hallatára azt mondta, hogy nem szeret idős embereket ellátni. Ennek ellenére tagadta, hogy köze lett volna a négy nő halálához és szerinte csak "szerencsétlenül" alakultak az események számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!