Nagyvilág

2008.03.07. 11:44

Háromszoros életfogytiglan a brit baltás gyilkosnak

<p>Háromszoros életfogytiglanra ítélték azt a brit férfit, aki agyon verte szeretőjét és annak két gyerekét. A bírósági döntés értelmében legalább 38 évet kell rács mögött töltenie a kegyetlen gyilkosnak.</p>

A 33 éves férfi mielőtt végzett volna a 36 éves asszonnyal, előtte megerőszakolta, csakúgy, mint 18 éves lányát. A nő 13 éves fiát is a hálószobában verte agyon baltával. A bíróság szexuális erőszak elkövetésében is bűnösnek találta az elkövetőt.

A rendőrségi nyomozás szerint a férfi tavaly júliusban váratlanul beállított barátnője házába. Az asszony visszautasította szeretője közeledését. A férfi feldühödött, és ütlegelni kezdte a nőt, majd megerőszakolta, illetve egy tompa tárggyal szexuálisan bántalmazta.

Ezután egy baltával legalább hétszer fejbe verte. A nő lányának kezét egy fekete melltartóval kötötte össze a háta mögött, és őt is megerőszakolta, majd agyonverte.

Az asszony nővérként dolgozott egy manchesteri kórházban. Lánya nem is vele, hanem elvált férjével élt, és csak azért volt a lakásban, mert lekéste a késő esti londoni vonatot.

A bíróság szerint a férfi különös kegyetlenséggel követte el a gyilkosságokat. Amikor a rendőrség letartóztatta, egy Bibliát szorongatott, amelyen megtalálták az áldozatok vérnyomait is. A tárgyalás után a bilincsbe vert férfi azt kiabálta, hogy "ártatlan vagyok."

A hatóság szerint elképzelhető, hogy a férfi korábban is bántalmazott már nőket, így arra kéri az esetleges áldozatokat, minél előbb jelentkezzenek.

  • 30 év börtön a gyilkos ápolónak
  • Elfogták a Halálkereskedőt
  • Késsel fenyegetőzött egy kislány
  • Utcán szúrták halálra
  • Életveszélyes késelés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!