Nagyvilág

2008.03.24. 11:43

Elsüllyedt egy ukrán hajó Hongkongnál

<p>Kína-Ukrajna – Tizennyolc tengerész eltűnt, hét személyt pedig sikerült kimenteni a tengerből, miután Hongkong kikötőjében elsüllyedt egy ukrán teherhajó.</p>

Az ukrán illetőségű Naftohaz-67 nevű hajó épp a kijelölt kikötőhely felé navigált, amikor eddig ismeretlen okokból egy kínai vontatóhajó oldalról beleszaladt. A Naftohaz-67-en egy kb. négyméteres lék keletkezett, minek következtében öt perc leforgása alatt elsüllyedt.

Az ukrán hajón az ütközés pillanatában 25 fő – a 24 tagú legénység és egy kínai nő – tartózkodott. A kikötői mentőegységeknek csupán azt a hét személyt – köztük a kínai hölgyet – sikerült élve kimenteniük, akik a baleset bekövetkezésekor a nyílt fedélzeten tartózkodtak.

További 18 tengerészt jelenleg is eltűntként tartanak számon, mivel egyelőre sikertelennek bizonyultak azok a kísérletek, amelyek az elsüllyedt hajó kiemelésére irányultak.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!