Magyarország

2018.10.30. 10:23

Már lehet jelentkezni keresztféléves képzésre

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még két hetük van dönteni azoknak, akik februárban hallgatóvá kívánnak válni.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még két hetük van dönteni azoknak, akik februárban hallgatóvá kívánnak válni.

A 2019 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre november 15-ig jelentkezhetnek a leendő hallgatók. A ponthatárokat várhatóan 2019. január 24-én hirdetik ki. A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van; állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik már rendelkeznek a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy legkésőbb 2019 januárjában megszerzik azt – írják az oktatas.hu-n.

Három hely ingyen

Jelentkezni kizárólag online felületen, a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet. Ennek használatához regisztrálni kell az oldalon.

A felvételiben legfeljebb hat jelentkezési hely jelölhető meg: három díjmentesen, másik három pedig képzési helyenként kétezer forint kiegészítő összegért. Ha valaki ugyanazon intézmény ugyanazon szakának ugyanolyan képzési szintű, munkarendű, képzési nyelvű, valamint helyű állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formájára is jelentkezik, akkor ezért nem kell kiegészítő díjat fizetnie, mert – bár az online felületen külön sorban kell feltüntetni – a megjelölt két hely egynek számít.

A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információk: a meghirdetett képzések, az eljárási díj, illetve a pontszámítás részletes szabályai és módszerei a felvi.hu oldalon olvashatók.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!