Magyarország

2016.06.16. 20:54

Megáll az ész!

Debrecen - Szerdán a Tigáz Zrt. által alkalmazott <a href="/nem-vart-buntetes-a-tigaztol-sulyos-tizezreket-fizetnek-debrecenben-is/3087343" target="_blank">40 eurós behajtási költségátalányról írt cikkünk</a> hatására osztotta meg saját esetét egy, a cégének és magának is anonimitást kérő megyei mezőgazdasági vállalkozás vezetője, aki a kialakult helyzetet teljesen abnormálisnak nevezte. A szolgáltatónak elküldött levelének a másolata is ezt támasztja alá, még ha a március 23-án hozott törvény alkalmazása ezt lehetővé is teszi.

Debrecen - Szerdán a Tigáz Zrt. által alkalmazott 40 eurós behajtási költségátalányról írt cikkünk hatására osztotta meg saját esetét egy, a cégének és magának is anonimitást kérő megyei mezőgazdasági vállalkozás vezetője, aki a kialakult helyzetet teljesen abnormálisnak nevezte. A szolgáltatónak elküldött levelének a másolata is ezt támasztja alá, még ha a március 23-án hozott törvény alkalmazása ezt lehetővé is teszi.

A levélből kiderül, tavaly októberben 22 napos késéssel nem fizettek be egy 4(!), azaz négy forintról szóló számlát, egy hónappal később pedig öt napot csúsztak 54 forint befizetésével. Azt is hozzátették, hogy az alacsony összegekhez képest aránytalanul magas banki költségek miatt a következő számlához csapva egyenlítették ki a fenti kis tételeket.

Ezek után érthetetlen számukra, hogy mégsem tekint el a Tigáz a kétszer 40 euró behajtásától (a szolgáltató válaszát is csatolták), holott tavaly több mint 9 millió 662 ezer forintnyi fogyasztást fizettek ki határidőre (volt) gázszolgáltatójuknak.​

Az ügyhöz tartozik még, hogy a cég egy ügyvédnél letétbe helyezte a két hónapos büntetés összegét, mert nem a pénz nagysága miatt érzik igazságtalannak a Tigáz Zrt. eljárását, hanem a szolgáltató merev elzárkózást nem értik, ami ellen, ha kell bíróságon is tiltakozni fognak.


Debrecen - Sokan felháborodtak a napokban, amikor kézhez kapták a Tigáz Zrt. felszólítását, hogy 8 napon belül fizessenek be különböző nagyságú összegeket, de minimálisan 40 eurónak megfelelő magyar forintot. Többen nekünk jelezték, mi pedig a szolgáltatónál érdeklődtünk, ahonnan megerősítették: valóban egy évre visszamenőleg büntetést küldenek egyes késedelmesen vagy be nem fizetett számla után, amit számukra egy márciusi törvénymódosítás tesz lehetővé.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!