Magyarország

2012.09.04. 17:36

Szerdán szavaz az LMP választmánya, hogy mondjon-e le Kukorelly Endre

Budapest, 2012. szeptember 4., kedd (MTI) - Az LMP országos választmánya szerdai ülésén szavaz arról, hogy Kukorelly Endre mondjon-e le parlamenti mandátumáról - értesült az MTI a párt tagjaitól. Heltai László választmányi szóvivő szerint a képviselő maga kérte, hogy mondjanak véleményt parlamenti munkájáról.

Budapest, 2012. szeptember 4., kedd (MTI) - Az LMP országos választmánya szerdai ülésén szavaz arról, hogy Kukorelly Endre mondjon-e le parlamenti mandátumáról - értesült az MTI a párt tagjaitól. Heltai László választmányi szóvivő szerint a képviselő maga kérte, hogy mondjanak véleményt parlamenti munkájáról.Az MTI-nek név nélkül nyilatkozó LMP-sek szerint a lépésre a képviselő egy korábbi kijelentése miatt kerülhet sor, ugyanis Kukorelly Endre még a 2010-es parlamenti választások előtt kijelentette: "húzónévként" csatlakozik a párthoz, de lemond majd mandátumáról, ha bekerül a parlamentbe.

Az MTI által megkérdezettek szerint mondvacsinált, hogy két évvel a választások után ilyen "légből kapott" ügy miatt sor kerülhet az eljárásra.

Heltai László választmányi szóvivő viszont azt mondta az MTI-nek, hogy Kukorelly Endre maga kérte a választmánytól, mondjon véleményt munkájáról. Hozzátette, hogy a politikus többször is kijelentette: nem tervezi kitölteni a ciklust. Heltai László szerinte Kukorelly Endre ezért kérte, ítéljék meg, hogy képviselőként vagy más formában tudná hasznosabban képviselni az LMP kultúrpolitikáját. A szóvivő azt mondta, hogy az országos választmány ezt a döntést szerdán hozza meg.

Heltai László megerősítette az MTI-nek azt az információját, hogy az ügy már korábban is terítékre került az LMP Pest megyei kongresszusának augusztus 21-ei ülésén.

Lehetséges utódként merült fel a listán mandátumot szerzett politikus helyett Lengyel Szilvia, az országos választmány korábbi tagja, aki egyébként már megnyert Kukorelly Endrével szemben egy bizalmi szavazást az LMP megyei fórumán. Az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie Kukorelly Endrét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!