Magyarország

2012.08.23. 17:09

Fidesz: a szocialisták megfeledkeznek a kormány családtámogatási programjáról

Budapest, 2012. augusztus 23., csütörtök (MTI) - A Fidesz szerint a szocialisták szándékosan megfeledkeznek a kormány családokat segítő intézkedéseiről, amikor azt közlik: többszörösébe kerül az iskolakezdés idén, mint tavaly.

Budapest, 2012. augusztus 23., csütörtök (MTI) - A Fidesz szerint a szocialisták szándékosan megfeledkeznek a kormány családokat segítő intézkedéseiről, amikor azt közlik: többszörösébe kerül az iskolakezdés idén, mint tavaly.Selmeczi Gabriella, a nagyobbik kormánypárt szóvivője csütörtökön közleményben reagált a szocialista Bangóné Borbély Ildikó sajtótájékoztatójára; az MSZP elnökségi tagja szerint negatívan érinti a családokat a többi között az egykulcsos személyi jövedelemadózás, a műszakpótlékokat érintő változás, a 27 százalékosra emelt áfa, a benzin árának drasztikus emelkedése és a közeljövőben várható élelmiszerár-robbanás is.

A Fidesz szóvivője közölte: az iskolakezdés minden család számára örömteli, de egyben költséges esemény. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szocialista kormányzás elmúltával a kisgyermekes családokat adókedvezmény segíti, a legrászorultabbak, a betegek, a fogyatékkal élők és a nagycsaládosok pedig ingyenes tankönyvellátásra jogosultak.

A kormány jelenleg 5 milliárd 649,9 millió forintot biztosít ingyenes tankönyvellátásra - szerepel a kommünikében.

"Egyes szocialisták kijelentései olyan megalapozottak, mint amikor a 25 millió román beözönlésével rémisztgettek" - fogalmazott Selmeczi Gabriella.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!