Magyarország

2012.07.25. 13:18

TF-diplomák - Napló - Lasztovicza Jenő: rendszerhiba lehetett

Veszprém, 2012. július 25., szerda (MTI) - Rendszerhiba lehetett - nyilatkozta Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke fia diplomájával kapcsolatban a megyei napilapnak.

Veszprém, 2012. július 25., szerda (MTI) - Rendszerhiba lehetett - nyilatkozta Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke fia diplomájával kapcsolatban a megyei napilapnak.A Napló szerdai számában megjelent interjúban a képviselő - megerősítetve korábbi nyilatkozatát - hazugságnak, rágalomnak nevezte a hvg.hu-n megjelenteket. A hetilap internetes oldalának hétfői közlése szerint befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával tettek feljelentést ismeretlenek a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) idei diplomaosztóján történtekkel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK), s az egyik érintett hallgató egy sportügyekben illetékes fideszes politikus, Lasztovicza Jenő fia.

A Naplónak a politikus azt mondta: fia lelkiismerete nyugodt, tisztességesen megdolgozott a diplomájáért.

"Rendszerhiba lehet, úgy gondolom, hiszen az egyetem szabályzata szerint, ha valamelyik hallgatóval gond van az államvizsga előtt, azt jelezni kell az ügyintézőnek. Ezt nem tette meg senki, engedték a diplomamunka elkészítését. Az ötös lett, megvédte a fiam, időpontot kapott az államvizsgára. Másfél hétig készült rá, de a vizsga előtt pár nappal kapott egy e-mailt, hogy nem vizsgázhat. Úgy gondolom, sem a szülők, sem a gyerekek nem hibáztak, hiszen senki nem jelezte feléjük a hiányosságot" - nyilatkozta a Veszprém megyei napilapnak Lasztovicza Jenő.

A hvg.hu hétfőn megjelent írásában az állt: július közepén L. J. és Gy. Zs. ünnepélyes keretek között, több tucat évfolyamtársukkal együtt átvette a testnevelő-edző szakos diplomáját Tóth Miklós dékántól. A portál szerint a dékán is, a hallgatók is tudták: az államvizsga előtt a két egyetemistának összesen 15 jegye hiányzott az abszolutóriumhoz. A cikk állítása szerint "a dékán a saját, frissen szerzett kódja segítségével igazolta a hiányzó krediteket az intézmény elektronikus nyilvántartásában, és Hamar Pál oktatási dékánhelyettes, illetve Hrabacsik Mihály tanulmányi osztályvezető segítségével tette hivatalossá az ügyet".

Lasztovicza Jenő hétfőn az MTI-nek cáfolta az írásban foglaltakat, annak közzétételét jogtalannak, méltánytalannak és etikátlannak nevezte. A fideszes képviselő szerint "etikátlan, gusztustalan, hogy politikai célokra akarják felhasználni a fiát".

Hétfőn azonnali belső vizsgálatot rendelt el Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora a Lasztovicza Jenő fiának diplomáját érintő cikkel összefüggésben.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője kedden az MTI-nek azt mondta: az ügyben névtelen feljelentés érkezett a BRFK gazdaságvédelmi főosztályára. A rendőrség közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást - tette hozzá.

MTI

 

TF-diplomák:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!