Magyarország

2012.07.02. 10:34

Lövések, lángoló teherautó és halott csempész a magyar-ukrán határon

Lángoló teherautóval próbáltak elmenekülni a helyszínről a cigarettacsempészek, miután rajtuk ütöttek az ukrán határőrök a magyar-ukrán zöldhatár ukrán oldalán.

Lángoló teherautóval próbáltak elmenekülni a helyszínről a cigarettacsempészek, miután rajtuk ütöttek az ukrán határőrök a magyar-ukrán zöldhatár ukrán oldalán.

 Egy feltételezett cigarettacsempész meghalt miközben három társával és a járművezetővel egy égő rakterű teherautóval menekültek el a határőrök elől. Az eset vasárnapra virradó éjjel történt az ungvári járási Eszeny és Tiszaásvány települések között. Az ukrán határvadászok tetten értek egy társaságot, kik a határsávban éppen cigarettát pakoltak le egy GAZ-66 típusú teherautóról. A helyszínen két embert őrizetbe vettek, míg négy társuk felugrott a teherautó rakterébe, amely nagy sebességgel elindult.

 

A határőrök gumilövedékekkel tüzet nyitottak rájuk, ám a nagy teljesítményű gépjármű, a katonai terepjárót is lesodorva az útról, elhajtott a helyszínről. Az ily módon mozgásképtelenné tett üldözők világító rakétákat lőttek fel, melyek egyike valószínűleg beeshetett a teherautóba, amelynek kigyulladt a raktere – áll a Csapi Határőrség hivatalos közleményében.

 

Nem sokkal később, a helyszíntől 10 kilométerre – Dimicső és Kisdobrony települések között – a közlekedés-rendészet egyik járőre négy súlyosan sérült személyt talált az országút mentén. Egyikük még a mentők kiérkezése előtt életét vesztette. Feltételezik, hogy ők a menekülő csempészek voltak, akik talán megpróbáltak kiugrálni a teljes sebességgel haladó, lángoló rakterű teherautóból. Ezt alátámasztani látszik, hogy szemtanúk a közeli Tiszaágtelek főutcáján is egy égő járművet láttak áthajtani.

 

Vasárnap a rendőrség a Csap és Ungvár között fekvő Téglás község egyik családi házának udvarán megtalálták a kiégett rakterű teherautót. A ház egyik melléképületéből 25 láda cigaretta is előkerült. A határ közelében őrizetbe vett csempészek, és az út mentén talált, kórházba szállított sérültek kihallgatása jelenleg is tart. További részleteket az ukrán határőrség egyelőre nem közölt.

 

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!