Magyarország

2008.07.05. 20:12

Fodor Gábor: a Magyar Köztársaság szégyene, ami szombaton történt

<p>A Magyar Köztársaság szégyenének nevezte Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a szombaton, a Meleg Méltóság Menet napján történt atrocitásokat. A politikus szerint az SZDSZ-t semmi nem tántorítja el a kisebbségek védelmét is magába foglaló politikája folytatásától. <BR /></p>

Fodor Gábor a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Magyar Köztársaság szégyene, ami szombaton a fővárosban történt. A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy van az országban néhány tucat ember, akik minden rendezvényen az ország alkotmányos rendjére törnek. Mindenkinek dolga - az SZDSZ is ezt teszi - hogy szolidaritását fejezze ki azokkal, akik nehéz helyzetben vannak és atrocitásokat szenvedtek el a melegfelvonulás kapcsán.

Az SZDSZ-nek is volt több politikusa, akiket támadás ért. Horn Gábort a felvonulás után megütötték, Léderer Andrást még a felvonulás alatt kővel dobták meg - tette hozzá Fodor Gábor. Mindkét politikus könnyebben sérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!